Forsøk å reparere problemet selv

  1. Slå PC helt av, fjern batteriet fra bærbar PC eller trekk ut strømledningen fra stasjonær PC.
  2. Hold startknappen inne i noen sekunder.
  3. Plasser batteri eller strømkabel på plass igjen og start på nytt

Virker den ikke enda? les videre…

Et av de mest vanlige symptomene på et PC-problem er at skjermen forblir svart når man forsøker å starte PCen. Det første man da må finne ut av er hvor langt i oppstaren den kommer før ting stopper. Er det ingen respons i maskinen ligger nok feilen i maskinvaren.

I noen tilfeller har maskinen låst seg med en svart skjerm - da kan dette løses ved å gjennomføre en enkel prosedyre som du kan forsøke selv. Vi kaller det for Power Cycle og er beskrevet øverst på siden her. Dersom dette ikke hjelper bør PCen sees på av profesjonelle.

{{< booster src="harddisk/pclaptop.png" >}}

Noen spørsmål og svar

  • Hvorfor skjer det at PCen ikke starter?
  • Hvordan få PCen reparert?
  • Hva koster det å reparere en PC? {{< /booster >}}

Hvorfor skjer det at PCen ikke starter?

I de tilfeller der maskinen viser bilde på skjerm men fryser eller stopper under oppstart av Windows tyder det som regel på sektorfeil på harddisken (evt SSD) eller korrupsjon av operativsystem. Korrupsjon av operativsystem kan forekomme om man kutter strøm til PC under en oppdatering eller forårsakes av virus. Det kan være en rekke andre ting som forårsaker dette men feil under oppdatering er mest vanlig.

Hvordan få PCen reparert?

Dersom du trenger hjelp til en PC som ikke starter eller starter med svart skjerm, så kan vi hjelpe deg raskt. Du kan levere PCen inn i en av våre butikker for videre hjelp, eller kontakte oss på kontaktskjema hvis du har flere spørsmål i forkant. En av våre teknikere vil gjennomføre en tilstandssjekk for å finne problemet og en pris på reparasjonen.

Hva koster det å reparere en PC?

En tilstandssjekk koster 550kr - etter denne er gjennomført kan vi gi en fastpris på reparasjon og estimere hvor lang tid det vil ta. I de fleste tilfeller koster en reparasjon mellom 1000 og 2500kr og tar ca 2-4 dager.

Kim Ye Kristiansen Kontaktperson
Profilbilde av Kim Ye Kristiansen

Kim Ye Kristiansen

IT-tekniker / kursansvarlig

Kim Ye Kristiansen

Tlf: 920 21 322
kim@harddisk.no


Ninja. Ekstremt tålmodig. Kursholder i alt fra grunnleggende PC-opplæring mot private til IT-sikkerhet og AI for bedrifter. Bachelor innen IT. En habil poker 🃏 og padelspiller 🎾

Kontaktperson

Kim Ye Kristiansen er it-tekniker / kursansvarlig og vår kontaktperson. Tilgjengelig innen ordinær arbeidstid.

mer informasjon

Kim Ye Kristiansen

Kim Ye Kristiansen

IT-tekniker / kursansvarlig

Harddisk Datapartner AS

Sartor Storsenter, Pb 244, 5342 Straume
Hordaland, Norway

Åpne lokasjon i Google Maps


Sosiale medier

Support

Tlf: 535 00 532
kontakt@harddisk.no

lukk

Harddisk Datapartner AS

Tlf: 535 00 532
kontakt@harddisk.no


Fjernstyring via TeamViewer

Tjenesten faktureres med minimum kr.395,- uavhengig av om problemet lar seg løse eller ikke, Utover dette koster tjenesten kr.395,- per påbegynte halvtime.

Dette gjør du

Last ned TeamViewer og start filen (link nederst). Et sted på skjermen vil du få spørsmål om å lagre filen. Velg å lagre filen på ditt skrivebord. Når filen er lagret, åpner du den for å få opp passordet som vi trenger for å koble oss til din maskin.

Last ned TeamViewer her