Vi tok oss en vannkjølingsprat med eksperten Julian Hag, butikksjef på Harddisk i C. Sundts Gate 30. Julian har mange år erfaring med bygging av store og små vannkjølte PCer.

Vannkjøling er for fullt på vei tilbake i PC-markedet

..og det er ikke uten grunn. Fordelene med å bruke vannkjøling er mange, i tillegg til at det er skikkelig kult å se på.

- Vannkjøling gir bedre ytelse, holder PCen kjølig og stabil, i tillegg til at den er mer stillegående, sier Julian.

Har du en pc med ekstra mange komponenter, eller flere skjermkort, er vannkjøling en effektiv måte å kjøle ned PCen på. I en datamaskin med luftkjøling, trenger hver komponent mer plass for luftgjennomstrømning. Det behøves ikke med en datamaskin med vannkjøling. Man kutter ned på plassen, som resulterer i bedre generell luftgjennomstrømning i kabinettet.

Hvem velger en datamaskin med vannkjøling?

- Vi bygger vannkjølte PCer til bedrifter som ønsker en stilig utstillingsmaskin, dataentusiaster som ønsker en pc med ekstra ytelse, eller folk som bare ønsker en pc som ser bedre ut, forteller Julian.

- Bedrifter har gjerne store maskiner som går døgnet rundt og har flere komponenter som bruker mye strøm. Dette resulterer i økt varme, det er da avgjørende å få transportert ut varmen kjapt og effektivt.

Se for deg en bedrift med en 18 kjerners prosessor som jobber på 100% belastning over lengre tid, da ligger varmen på ca 90-100 grader. Komponentene degraderes ved høy varmebelastning over tid.

- Benytter du deg av vannkjøling, så har du potensielt ett år ekstra brukstid enn ved bruk av luftkjøling”, sier Julian entusiastisk.

Er man usikker på om man trenger en vannkjølt pc, så er det enkelte ting man bør tenke på:

  • Hva skal PCen brukes til?
  • Hvilke komponenter er det i maskinen?
  • Hvor mye plass er det i maskinen?
  • Er det en maskin som står og går hele tiden?

Har du spørsmål om datamaskiner med vannkjøling? Ta kontakt med oss, og vi kan gi deg den veiledningen du trenger enten du vil bygge selv eller ønsker at vi gjør det for deg.


Harddisk Datapartner AS

Sartor Storsenter, Pb 244, 5342 Straume
Hordaland, Norway

Åpne lokasjon i Google Maps


Sosiale medier

Support

Tlf: 535 00 532
kontakt@harddisk.no

lukk

Harddisk Datapartner AS

Tlf: 535 00 532
kontakt@harddisk.no


Fjernstyring via TeamViewer

Tjenesten faktureres med minimum kr.395,- uavhengig av om problemet lar seg løse eller ikke, Utover dette koster tjenesten kr.395,- per påbegynte halvtime.

Dette gjør du

Last ned TeamViewer og start filen (link nederst). Et sted på skjermen vil du få spørsmål om å lagre filen. Velg å lagre filen på ditt skrivebord. Når filen er lagret, åpner du den for å få opp passordet som vi trenger for å koble oss til din maskin.

Last ned TeamViewer her