Sikkerhetskopiering av bilder og filer.

**Høres det ut som noe du pleier å utsette?**Er det nødvendig? Hvor ofte bør du gjøre det? Hvordan er det best å ta backup?Det svarer vi på her.

Sikkerhetskopi: En ekstra kopi (backup) av bilder eller filer som er lagret på en ekstern enhet (ekstern harddisk, server, annen pc/mobil, dropbox, google drive eller lignende) for å sikre at det ikke forsvinner dersom PCen eller mobilen til slutter å fungere, blir stjålet osv.

**Er det nødvendig?**Det korte svaret er JA. I alle fall hvis du har bilder, dokumenter eller andre viktige ting som du ønsker å ta vare på. Det er utrolig kjipt den dagen PC-en faller i gulvet og blir ødelagt eller du er så uheldig å slette en fil - eller en hel bildemappe for den saks skyld. Da kan det være greit å vite at filene dine likevel er trygt lagret et annet sted.

**Hvor ofte bør dette gjøres?**Dette kommer an på hvor mye man bruker PC-en. Bruker du den hver dag, så bør du sikkerhetskopiere hver dag også. Har du en PC som du bruker kun en gang i blant (med bruk, så mener vi lagring av filer og arbeid), så kan det holde at du gjør dette en gang i uken. Kort sagt, så bør sikkerhetskopiering henge sammen med hvor mye man bruker PC-en. Det er uansett fordelaktig å innarbeide seg en god rutine på dette.

Hvordan gjør jeg det?

Her er noen tips på hvordan du kan gå frem for å foreta en sikkerhetskopiering:

  • En enkel måte å gjøre dette på, er rett og slett å kopiere alle filene inn i en mappe som er knyttet til en nettsky. Dette kan være feks Dropbox, OneDrive, Google Disk o.l.
  • Du kan legge filene over på en ekstern harddisk eller en minnepinne (minner om at bruk av minnepinne bør kun være midlertidig, da den ikke vil kunne lagre data over lengre tid). Husk å ikke slette fra PCen din - for da har du plutselig ingen kopier!
  • Du kan sette opp automatisk kopiering: Mange eksterne harddisker har et innebygget program som lar deg sette opp en sikkerhetskopi automatisk. På den måten trenger du ikke selv tenke på å utføre en sikkerhetskopiering.
  • NAS- Network Attached Storage- dette er en mer avansert lagringsenhet med den funksjon å være en lagringsressurs på nettverket. På denne måten kan alle i bedriften eller familien lagre filer til samme enhet, samtidig, uten å måtte flytte rundt på den.

Dersom du ønsker å vite mer, ta gjerne en tur innom en av våre butikker, og vi vil hjelpe deg. Du kan også kontakte oss på epost eller telefon.


Harddisk Datapartner AS

Sartor Storsenter, Pb 244, 5342 Straume
Hordaland, Norway

Åpne lokasjon i Google Maps


Sosiale medier

Support

Tlf: 535 00 532
kontakt@harddisk.no

lukk

Harddisk Datapartner AS

Tlf: 535 00 532
kontakt@harddisk.no


Fjernstyring via TeamViewer

Tjenesten faktureres med minimum kr.395,- uavhengig av om problemet lar seg løse eller ikke, Utover dette koster tjenesten kr.395,- per påbegynte halvtime.

Dette gjør du

Last ned TeamViewer og start filen (link nederst). Et sted på skjermen vil du få spørsmål om å lagre filen. Velg å lagre filen på ditt skrivebord. Når filen er lagret, åpner du den for å få opp passordet som vi trenger for å koble oss til din maskin.

Last ned TeamViewer her