Som regel er det billigere å reparere den PCen man har.

Vi hører ofte at folk vurderer å kjøpe en ny PC fordi en reparasjon er «nesten like dyrt» som å kjøpe en ny maskin.

Har man en 3-4 år gammel bærbar PC som kostet 8.000kr vil den i de aller fleste tilfeller være bedre enn en ny PC til 3.000 kr. Koster reparasjonen det samme som en ny billig-PC, kan det absolutt være aktuelt å fikse den gamle, ikke bare det, kanskje den til og med kan bli bedre enn da den var ny.

Får du reparert eller oppgradert PCen din, beholder du en PC som du kjenner godt, programmene er plassert slik som du er vant til, men gjerne i en ny og bedre versjon.

Det vil ofte være skjulte kostnader ved å kjøpe ny maskin, eksempelvis dersom man trenger hjelp til å få den nye satt opp tilsvarende som den gamle, installere printeren eller annet ekstrautstyr. I noen tilfeller må man kanskje ha ny lisens til et spesielt program.


Usikker på om du vil kjøpe ny PC eller reparere den du har? Her er noen punkter du bør tenke på:

  • Alder: Er PCen veldig gammel (mer enn 3-4 år) er det større sjanse for at andre deler ryker etter reparasjon. Her er det viktig å se på hvor godt bygget maskinen er fra før.
  • Kostnad: Det beste tipset vi kan gi er å aldri kjøpe ekstremt billige maskiner. Byggekvalitet og ytelse er som regel horribel på de billigste modellene. Har man kjøpt en billig PC er det som regel ikke vits å legge noe særlig penger i en oppgradering eller reparasjon.
  • Bruksområde: Har man en PC som er spesielt egnet til jobben man gjør, kan det som regel være verdt å investere i å få den fikset og gjerne oppgradert samtidig.
  • Bruksmengde: Bruker man hovedsakelig PCen til å betale regninger på nett eller er den aktivt i bruk hver dag? Dette er noe man bør ta i betraktning.

Fremdeles i stuss på hva du bør gjøre? Kontakt oss, og vi kommer med vennlige råd.

https://www.harddisk.no/pc-verksted/


Harddisk Datapartner AS

Sartor Storsenter, Pb 244, 5342 Straume
Hordaland, Norway

Åpne lokasjon i Google Maps


Sosiale medier

Support

Tlf: 535 00 532
kontakt@harddisk.no

lukk

Harddisk Datapartner AS

Tlf: 535 00 532
kontakt@harddisk.no


Fjernstyring via TeamViewer

Tjenesten faktureres med minimum kr.395,- uavhengig av om problemet lar seg løse eller ikke, Utover dette koster tjenesten kr.395,- per påbegynte halvtime.

Dette gjør du

Last ned TeamViewer og start filen (link nederst). Et sted på skjermen vil du få spørsmål om å lagre filen. Velg å lagre filen på ditt skrivebord. Når filen er lagret, åpner du den for å få opp passordet som vi trenger for å koble oss til din maskin.

Last ned TeamViewer her