3 spillkonsoller dominerer markedet; Xbox One, Playstation 4 og Nintendo Switch.

Xbox og Playstation er i hovedsak beregnet til å være en stuekonsoll under TV-benken, mens Nintendo Switch er en håndholdt og modulær enhet som også kan kobles til storskjerm.

Det er ingen tvil om at alle disse konsollene tilbyr hver sin unike spillopplevelse, og leverer god grafikk for en mye rimeligere penge enn hva man må betale for en PC med samme ytelse.

wefwefwefwf

Per i dag går disse konsollene for så lite som 4.000kr for de oppgraderte versjonene av Xbox One og Playstation 4. Skal man bygge seg en Gaming PC og forventer seg samme grafiske opplevelse må man gjerne opp i 8.000kr.
Det virker nesten som en selvfølge at spillkonsoll er veien å gå dersom man ønsker å spille og betale minst mulig for å få en god spillopplevelse.

Dersom man ser litt nøyere etter på hva man får når man investerer litt ekstra og kjøper seg en Gaming PC i stedet for en konsoll, kan man fort se at regnestykket ikke er så enkelt som kun inngangsprisen for konsollen: * Man betaler mer for de samme spillene man kjøper til konsoll som man kjøper til PC. * Man må betale abonnement for å få lov til å spille på nettet med konsollene, hvor dette er gratis på PC (med unntak av noen få spill som World of Warcraft som krever abonnement for å spille). * De fleste spill man finner som er lansert på både konsoll og på PC har typisk nypris på konsoll 599,- og til PC 499,- **Eksempel:** En person kjøper seg en Playstation 4 Pro, og en annen kjøper en Gaming PC, hvorav disse har samme ytelse. I løpet av de neste 4 årene har de kjøpt 20 spill, og har spilt på nettet.
Spill på nett med PS4 er 485kr i årlig abonnement (rimeligste tjeneste) Dette blir 1940kr i løpet av 4 år.
Kjøpes det 20 spill til den gjennomsnittlige nyprisen på spill, betales det 9.980kr på PC og 11.980kr på Playstation.
 PCPlaystation
Innkjøpspris80004000
Abonnement01940
Spill998011980
Total:17.98017.920
I løpet av denne perioden ser man at prisdifferansen ikke lenger er så stor. Jo lengre vi regner frem i tid, jo rimeligere vil det være å eie en Gaming PC over en konsoll. I 2019 er man mer eller mindre nødt til å eie en PC. Hvis man uansett må eie en PC til 5.000kr skal det ikke mye til for å oppgradere denne maskinen til å bli en fullverdig GamingPC. #### Andre gode grunner til å velge PC over konsoll: * Man har et mye større spillbibliotek til PC enn hva man har til konsollene. * Man har flere eksklusive spill til PC enn hva PS4, XboxOne og Nintendo Switch har til sammen. * Man står fritt til å spille med mus/tastatur eller hva enn håndkontroller som noensinne er laget på PC (inkl PS4/Xbox kontroller). * En PC kan personaliseres med vindu, lys, størrelse, farge +++ * PC kan i langt større grad oppgraderes over tid hvis ønskelig. * Mange PC spill kan modifiseres, som gir nyere, bedre og lengre varighet av hvert spill. * En PC kan fint håndtere spill som var lansert på tidlig 2000-tallet. Konsoller er stort sett kun kompatibel med nåværende generasjons spill. * PC har støtte for 144hz bilderate, hvor mange konsollspill er låst til 30hz * Støtte for å koble til både 2 og 3 skjermer * Det er større utvalg og kompatibilitet for headset og høyttalere og annet ekstrautstyr. * PC spill faller vanligvis mer i pris over tid enn hva konsollspill gjør. Til syvende og sist er det opp til enhver person å avgjøre hvilken plattform de ønsker å investere tid og penger i.
Dersom du ser verdien i å investere i en Gaming PC og ønsker å bli en del av det største samfunnet av Gamere i verden, så er det lettere enn noensinne å finne gode PCer i alle mulige prisklasser. #### Har du en interesse for å starte med PC, er du hjertelig velkommen inn i en av våre [butikker](https://www.harddisk.no/databutikk/ "butikker"). Her treffer du hyggelige folk som kan hjelper deg i gang med å sette sammen en maskin, nøyaktig slik du ønsker den.

Harddisk Datapartner AS

Sartor Storsenter, Pb 244, 5342 Straume
Hordaland, Norway

Åpne lokasjon i Google Maps


Sosiale medier

Support

Tlf: 535 00 532
kontakt@harddisk.no

lukk

Harddisk Datapartner AS

Tlf: 535 00 532
kontakt@harddisk.no


Fjernstyring via TeamViewer

Tjenesten faktureres med minimum kr.395,- uavhengig av om problemet lar seg løse eller ikke, Utover dette koster tjenesten kr.395,- per påbegynte halvtime.

Dette gjør du:

Last ned TeamViewer og start filen (link nederst). Et sted på skjermen vil du få spørsmål om å lagre filen. Velg å lagre filen på ditt skrivebord. Når filen er lagret, åpner du den for å få opp passordet som vi trenger for å koble oss til din maskin.

Last ned TeamViewer her