Det finnes mange smarte løsninger til møterom i dag, men det er kanskje ikke så lett å vite hva man bør ha.

Erlend Valskog, salgssjef for bedriftsløsninger hos Harddisk har lang erfaring med bygging av møterom, og han har gode råd til hva et møterom bør inneholde.

–Et møterom skal bare virke, sier Erlend. Man skal ikke bekymre seg om lyd og bilde fungerer fra den ene dagen til den andre.

–For å få et optimalt møterom må man tenke igjennom hvilke type møter man har og hva som kanskje ikke fungerer optimalt i dag, sier Erlend. –Størrelsen på rommet vil i mange tilfeller automatisk sette noen begrensninger, så da gjelder det å tenke ut smarte løsninger.

I denne artikkelen vil vi gå igjennom:

  • Møteromsskjermer
  • Datamaskin til møterommet
  • Trådløs og kablet tilkobling
  • Bookingskjerm
  • Videomøter
  • Installasjon

Møteromsskjermer

Det viktigste på et møterom er skjermer. Størrelsen på rommet vil være med å avgjøre hvor mange og hvor store skjermer du trenger for at informasjonen skal være tydelig for alle. Et tips til store møterom er å montere sekundærskjermer i møterommet, som speiler innholdet fra hovedskjermen fremst i lokalet.

Jobber dere med prosjekter, utvikling og idèmyldring, så kan en digital whiteboard være et genialt verktøy for å effektivisere møtene. Myldre i vei, tegn direkte på skjermen og send dette ut på epost du er ferdig - direkte fra skjermen.

Stasjonær datamaskin

Det bør være en stasjonær datamaskin (gjerne en liten og kompakt) som er permanent koblet opp mot møteromsskjermen. Opprett en møteromsbruker slik at du slipper å ta med egen laptop samt å logge deg på din personlige bruker. Maskinen er alltid tilgjengelig og klar til bruk, også for gjester som ønsker å benytte seg av møterommet.

Trådløs HDMI eller kablet bildeoverføring

En av de store tidstyvene i møter i dag er alt som ikke fungerer eller som ikke er tilgjengelig. Dette gjelder spesielt tilkobling av medbrakte laptoper, fikling med kabler og utstyr som går tom for strøm. Gjør det enkelt for deg selv og din gjester ved å montere stikkontakter og USB rett i bordet. Lading av telefon, nettbrett og PC blir en enkel sak.

Når du skal koble til PCen til møteromsskjemer må kablene være klar til bruk, i tillegg til alle adaptere du kan få bruk for - til gjestene også. Vi anbefaler trådløs overføring av bilde og lyd - da slipper du kabler over bordet, det blir mindre montering og tilkoblingen av nye PCer er gjort på 5 sekunder. Og det virker - hver gang!

Se hvor lett det fungerer her:

Booking av møterom

–Et møterom som virker hver gang blir alltid brukt mer enn planlagt, sier Erlend, det kan være en stor fordel å benytte seg av et bookingsystem.

Vi kan montere en bookingskjerm med kalenderfunksjon utenfor møterommet slik at man har full kontroll på når møterommet er opptatt og ledig. Med bookingskjerm kan du velge å booke møter direkte på skjermen eller du kan booke via kalenderen din.

Videokonferanser og kameraløsninger

Videomøter kan spare deg for MASSE tid. Ingen unødvendig reisevirksomhet for å delta i et møte. Dersom man regelmessig har videomøter, så er god lyd og bildekvalitet helt avgjørende for opplevelsen og effektiviteten. De mest vanlige videkonferanseløsningene består av et fastmontert kamera over eller under møteromskjermen samt en bordmikrofon på møtebordet. Disse produktene er tilpasset møter med flere brukere, så du slipper irritasjon med ekko eller andre forstyrrelser. Det er enkelt å bruke og virker hver gang. Mikrofonen er retningsbestemt, slik at den lytter automatisk mot hvem som snakker. Du kan rett og slett snakke helt normalt og de på andre siden av skjermen hører deg helt tydelig.

Profesjonell installasjon

–Møterommet er ofte førsteinntrykket gjestene får av bedriften din, og da er det viktig at møterommet ser bra ut, sier Erlend. – Kabling skal være ryddig og ting skal virke hver gang. Utstyret skal være montert trygt og korrekt, men dette sørger vi selvsagt for når vi setter opp et møterom, sier han.

Opplæring

–Vi leverer løsninger som er så enkle å bruke at du kan sette i gang uten noen form for opplæring, sier Erlend. –Vi er ikke ferdig med monteringen før kunden vet hvordan det kan brukes, sier han.

Mer informasjon og kontaktinfo finner du her


Harddisk Datapartner AS

Sartor Storsenter, Pb 244, 5342 Straume
Hordaland, Norway

Åpne lokasjon i Google Maps


Sosiale medier

Support

Tlf: 535 00 532
kontakt@harddisk.no

lukk

Harddisk Datapartner AS

Tlf: 535 00 532
kontakt@harddisk.no


Fjernstyring via TeamViewer

Tjenesten faktureres med minimum kr.395,- uavhengig av om problemet lar seg løse eller ikke, Utover dette koster tjenesten kr.395,- per påbegynte halvtime.

Dette gjør du

Last ned TeamViewer og start filen (link nederst). Et sted på skjermen vil du få spørsmål om å lagre filen. Velg å lagre filen på ditt skrivebord. Når filen er lagret, åpner du den for å få opp passordet som vi trenger for å koble oss til din maskin.

Last ned TeamViewer her