Lure løsninger

Det er flere effektive og lure løsninger til møterom og kontor. Vi har tipsene.

Videokonferanse

Det er ingen grunn til å reise langt for å bli med på et møte.

Skjermløsninger

Vi har skjermer i alle størrelser og formater

Hva er viktig å tenke på?

  1. Størrelse. Rommets størrelse avgjør mye med tanke på krav til skjerm og utstyr.
  2. Kabel eller trådløst? De finnes både kablet og trådløs overføring av lyd og bilde.
  3. Effektivitet. Har gjester med utstyr? Mobillading? Adaptere? Strøm? USB?

Møterommet skal bare fungere

Du har gjester på møterommet. Noen skal koble til PCen sin, men kablene passer ikke hennes nye laptop.. Du skal vise en video til en kunde, men videoen står bare og laster… Du er midt i en presentasjon også går du tom for batteri - ingen strømkontakt i nærheten.. Det verste med et møterom er når man skal bruke det og det ikke fungerer.

Vi setter opp møterom som virker hver gang, og tar høyde for utfordringer som kan oppstå som feks at man har overganger og adaptere, kabler og strøm tilgjengelig for de som skal presentere.

Noen tips på veien

  • Ha et oppdatert sett med kabler og adaptere lett tilgjengelig
  • Legg opp ekstra strøm til mobiler og PCer i møtebordet
  • Pass på at skjermen er stor nok for de som skal lese lengst unna

Planlegging og montering av møterommet

Løse kabler, skeive skjermer og ugunstig høyde kan gjøre møterommet mindre effektivt. Her bør man bruke gode vatre, gjerne laservater. I tillegg er det viktig å planlegge hvor mange kabler som skal strekkes, hvor langt og hvor det er fornuftig å føre kabler slik at det er effektivt men også estetisk pent. Det er veldig lett for å underdimensjonere kabelgater, noe som ender opp med at disse må byttes eller at man må legge to kabelgater ved siden av hverandre. Dette ser ikke spesielt pent ut. Våre montører har mye erfaring med dette og bistår gjerne både i planlegging og selvsagt selve monteringen.

Skal man velge TV, monitor eller prosjektor?

TV skal man ikke velge, de er rett og slett ikke laget for være påslått over like lang tid og de er heller ikke spesielt lyssterke. Det er viktig at møteromskjermen er klar, tydelig og lyssterk slik at ikke bildet blir dårlig pga sollys eller lamper i rommet. Prosjektor er riktig valg i noen tilfeller, men møteromsskjerm, også kalt public display eller large format display, er i nesten alle tilfeller det beste valget. Her får man god lysstyrke, mange tilkoblingsmuligheter og skjermer som er laget for å stå på 12-24 timer i døgnet.

Trådløs overføring fra PC til møteromskjerm

En løsning som mange foretrekker i dag er trådløs overføring fra PC til møteromsskjermen. Man plugger til en sender i PCen, trykker på en knapp og bilde fra PCen vises på skjermen. Superlett og tar bare noen få sekunder. Ingen drivere må installeres. Med denne løsningen slipper man å trekke kabler.

Hva koster et møterom?

Et rimelig møterom med en 55” møteromskjerm, kabler og enkelt videokonferansesystem trenger ikke å koste mer enn 25.000kr. Mer avanserte møterom med større skjerm eller flere skjermer, videokonferansesystem, trådløs bilde og lyd i tillegg til noen smarte løsninger montert i møtebordet koster som regel fra rundt 50.000,-. I dag er trenden å ha flere skjermer; en eller to møteromskjermer, gjerne supplert med en whiteboard / tegneskjerm. Dette er veldig effektivt i kreative møter. Besøk oss gjerne på vårt møterom for å se hvordan det fungerer i praksis.

Det lille ekstra

Et møterom bookingsystem er flott utenfor et møterom, der kan man booke møter selv og se når neste møte er. I tillegg bekrefter man møtet på skjermen slik at dersom et møte blir avlyst og ingen møter opp, så kanselleres møtet automatisk og rommet blir ledig for ny booking.

Vil du ha et ekstra flott møterom så kan vi feks bygge en skikkelig stilig vegghengt PC som kobles til skjermen. Denne PCen vil være funksjonell i form av at den styrer møteromsskjermen når ingen andre er logget på den, pluss at den er et stykke kunst på veggen og et godt samtaleemne. Mulighetene er der - og vi kommer gjerne på befaring for å finne den perfekte løsningen for deg.

Les mer om utstyr til moderne møterom her.

Erlend Valskog Kontaktperson
Profilbilde av Erlend Valskog

Erlend Valskog

IT-tekniker og montør

Erlend Valskog

Tlf: 480 38 794
erlend@harddisk.no


Hans kunnskaper trumfes kun av hans ego. Teknisk dyktig på produkter såvel som større løsninger. AV-entusiast og bilelsker. Har alltid en god løsning uansett problem. Utdannet lektor.

Kontaktperson

Erlend Valskog er it-tekniker og montør og vår kontaktperson. Tilgjengelig innen ordinær arbeidstid.

mer informasjon

Erlend Valskog

Erlend Valskog

IT-tekniker og montør

Harddisk Datapartner AS

Sartor Storsenter, Pb 244, 5342 Straume
Hordaland, Norway

Åpne lokasjon i Google Maps


Sosiale medier

Support

Tlf: 535 00 532
kontakt@harddisk.no

lukk

Harddisk Datapartner AS

Tlf: 535 00 532
kontakt@harddisk.no


Fjernstyring via TeamViewer

Tjenesten faktureres med minimum kr.395,- uavhengig av om problemet lar seg løse eller ikke, Utover dette koster tjenesten kr.395,- per påbegynte halvtime.

Dette gjør du

Last ned TeamViewer og start filen (link nederst). Et sted på skjermen vil du få spørsmål om å lagre filen. Velg å lagre filen på ditt skrivebord. Når filen er lagret, åpner du den for å få opp passordet som vi trenger for å koble oss til din maskin.

Last ned TeamViewer her